Цими вихідними, 11-12 липня, в Чорноморському яхт-клубі проходить «Odessa Radiosailing Cup 2020» – другий етап Кубка України з судномодельного спорту в класах F5-П, F5-E.

Перший етап Кубка відбувся в Черкасах, а третій пройде в Дніпрі. У другому етапі змагань беруть участь дві команди – з Черкас та Одеси. У змаганнях в Одесі беруть участь 18 осіб. Переможців визначать серед дорослих і юніорів, які пройдуть по п’ять гонок щодня.

Команди складаються з учасників різного рівня підготовки і віку (наймолодшому з них 16 років). Ряди учасників також поповнили титуловані спортсмени, серед яких чотири майстри спорту міжнародного класу. Як розповів організатор змагань Тимур Кішубаев, існуюча секції в Одесі по суті вийшла з судномодельного спорту, але при цьому належить також і до вітрильного. Яхти для гонок спортсмени створюють самі, іноді повністю з нуля – від 3-D моделі на комп’ютері до готової човни.

«Ми плануємо з керівництвом яхт-клубу розвивати судномодельного спорт в Одесі. Але поки все тільки в стадії становлення проекту », – розповів спортсмен Тимур Кішубаев.

Кубок України проводиться щорічно, починаючи з 2012 року. Організаторами є Федерація судномоделізму і судномодельного спорту України, Українська асоціація радіокерованих яхт, Парусна федерація Одеської області, Чорноморський яхт-клуб.